Bør du gå for HV- eller LV-produkter?

For de som jobber med å selge produkter på internett, kan det være vanskelig å vite hva kan skal selge. For med metodene som fins tilgjengelig trenger man ikke engang å eie produktene man selger. Det eneste man trenger er å henvise til dem. Det kan selvfølgelig også være tjenester man henviser til. Men skal man gå for HV-produkter, som står for “high value”, eller LV, som står for “low value”? Hva er forskjellen og hvorfor er det ene bedre enn det andre?

High value-produkter

HV-produkter kan for eksempel være elektronikk. Får man salg gjennom sine henvisninger kan dette gi mange hundre kroner i provisjon per salg. La oss si summen man får er 100 kroner per salg. For å tjene 50.000 kroner per måned må man klare å selge 17 produkter per dag. Dette er en virkelig god profitt for noe som kalles passiv inntekt. HV-produkter er spesielt biler, reiser, datamaskiner og elektronikk.

Low value-produkter

For å tjene godt på å henvise low value-produkter, må man selge mye mer. Poenget med at henvisning til slike produkter er bra, er at man kan få store kvantumsrabatter og at det er lavere terskel for å selge slike varer. Det som er negativt er at produktene kan ha lav kvalitet og være falske. Det kan være ting som mobiltilbehør, hobbyting, redskap eller lyspærer. Tjener man ti kroner per produkt må man altså selge 170 enheter per dag for å tjene like mye.

Hva er best?

Forskjellen kan også skilles ved hvor kritiske produktene er. Det kan være komponenter til en maskin, hvor HV-produktet er noe som er dyrt i innkjøp og svært viktig i driften. Dersom det går i stykker vil selskapet tape store summer hver gang produksjonen stopper opp.

Det kan være vanskelig å oppnå troverdighet når man skal selge HV-produkter, men disse kan gi store inntekter om man har dem i inventaret. Finn derfor ut om du skal henvise HV- eller LV-produkter.