Avveiningen mellom mobiltelefonens batteri og ytelse

Mobiltelefonen har etter hvert overtatt rollen til alt flere andre dingser, og det har også medført at mobilen brukes i stadig større omfang. Det stiller igjen tøffere krav til batteri og strømforbruk. Det er sikkert mange som husker gamle telefoner med flere ukers standby, noe man bare kan drømme om i dag.

Batteriene blir ikke større

I og med at moderne mobiler også skal være så slanke og tynne som mulig, så er det få produsenter som helt enkelt bruker større og større batterier. En annen utfordring er at batterier sjelden kan skiftes ut på en enkel måte. Det er egentlig bare når batteriet begynner å nærme seg slutten av levetiden, at man skifter ut et iPhone batteri eller tilsvarende. Det produsentene heller fokuserer på nå er:

  • Hurtiglading, som gjør det mulig å raskt fylle opp batteriet i løpet av dagen. Det er ofte mulig å lade mobilen i noen minutter på kontoret eller skolen.
  • Strømgjerrige prosesser, som ikke bruker unødvendige ressurser. Dette handler selvfølgelig om en avveining, der det også er noen telefoner som har digre kjølesystemer og tømmer batteriet på kort tid. Samtidig har utviklingen kommet langt i forhold til å for eksempel bare bruke noen kjerner i prosessoren.

Oppsummert vil batteriene sannsynligvis ikke bli større, men lades raskere og brukes smartere.