Skylagringsteknologi

Teknologien for lagring har stadig utviklet seg. Minnepenner og eksterne harddisker var noen av mulighetene du hadde for femten år siden, dersom du ville lagre filer et annet sted enn på selve maskinen.

Etter at skytjenester ble tilgjengelig for folk flest, trenger du ikke lenger å lagre noe fysisk (selv om det også kan være lurt). Ved å lagre i skyen kan du enkelt laste opp, enten som en form for backup, eller for å dele filer med andre som har tilgang til samme skynettverk.

Et godt valg for profesjonelle virksomheter

Det er ikke bare privatpersoner som kan benytte seg av skylagring, gjennom ulike abonnementstjenester. Det finnes også svært gode skytjenester for firmaer i Norge. Ved å ta i bruk en profesjonelt rettet skytjeneste, slipper foretak å investere i egne servere, og kan dermed spare penger. Dette er svært kostnadseffektivt og garantert fremtidens foretrukne lagringsmetode for firmaer. Den store fordelen er at alle ansatte enkelt kan få tak i filer, uten å være logget på jobbmaskinen. Dette gir mer fleksibilitet til de ansatte. De kan bruke egne enheter som mobil og laptop for å kikke på et prosjekt i helgen, eller etter arbeidsdagen er over. Oppstår det et problem og en nøkkelansatt er bortreist på ferie, er heller ikke dette et hinder. Vedkommende kan lett få oversikt over situasjonen, selv fra en strand på Bahamas!