Elektrisk julepynt

Endelig nærmer julen seg. Dette er en tid mange forbinder med lys. I vinduskarmene i nabolaget ser vi gjerne både adventstaker og adventstjerner. Vi pynter trærne i hagen, og lyslenker og annen lysende julepynt danner en allé av lys over landets handlegater. Å pynte så mye med lys ute er en relativt ny tradisjon i Norge, som vi har importert fra USA.

Artig elektrisk julepynt. Gøy for både barn og voksne!

Det er fremdeles tid til å skaffe seg litt ny julepynt enda. I denne nettbutikken finner du masse kul pynt, hvor mye er elektronisk. Hva med en dansende nisse, eller en gjennomsiktig lysslynge til juletreet? Her finner du masse fint som særlig barna i familien vil sette pris på, som en opptrekkbar karusell som spiller åtte forskjellige sanger. Det er ekstra stas med julepynt som tilbyr noe ekstra, utover å være fin dekor.

Hva ville julen vært uten elektrisitet?

Pynten som gir oss lys og glede gjennom adventstiden, kan få oss til å undre over hva julen ville vært uten elektrisitet. Gatene ville ikke vært like stemningsfulle og hyggelige. Vi kunne heller ikke kost oss med julefilmer. Julefilmene på TV er en viktig del av juletradisjonen vår, og det blir gjerne rabalder, hvis det som pleier å sendes utgår. Altså er TV-en også et elektronisk verktøy vi hadde manglet julestemning uten. Og hva med maten? Ribba stekes i ovnen, og vi koker poteter og surkål på induksjonskomfyren. Det er altså vanskelig å se for seg en julefeiring uten elektronikk.

Få oversikt over hva som mangler og hva som ikke fungerer

Mange kan nok kjenne seg igjen i dette: det er lille julaften og dere har gledet dere til å pynte treet. Når alle julekulene, flaggene og glitteret er på plass, er det på tide å stikke støpselet inn i kontakten, så treet lyser. Da er det nedtur å oppdage at julelysene ikke funker, fordi en av pærene har sluttet å virke. Sørg derfor for å finne frem julepynten i god tid. Pass på at ikke mus har gnagd på ledningene på adventsstaken og at alt elektrisk fungerer. Sørg også for å kjøpe ny julepynt tidlig i år. På grunn av koronapandemien vil flere handle på nett i adventstiden, noe som fører til forsinkelser hos posten. Bestill derfor det du mangler snarest, så kan du ta det med ro når julekvelden endelig nærmer seg.

Da er det bare å nyte tiden fremover og glede seg til julekvelden!