Elektriske feller

De fleste branner oppstår i elektriske apparater. Enten det er at du lader nettbrett, mobiltelefon eller glemmer komfyr, så er det potensielle brannbomber i eget hjem. Også tørketrommelen, om du ikke er flink å renser filtrene, kan det få katastrofale følger om du ikke passer på. Det er mye du skal passe på i en verden som blir stadig mer teknologisk og der vi bruker mer elektriske apparat enn noen sinne. De fleste produsenter lager solide apparater som skal tåle en del, men for mange forbrukere kan det gjerne bli dyrt og noen kjøper da billige kopier.

Ferietid er høysesong

Ferietid er som regel høysesong for brannfellene i hjemmet. Mange av oss reiser på ferie uten å forsikre oss om at våre elektriske artikler er sikret på en forsvarlig måte og juleferien spesielt kan bli tung for mange da varmen gjerne står på også. Å ta til seg gode råd før du drar på ferie kan være det smarteste du gjør rent økonomisk. Man bør huske på å rense lofilter i tørketrommel minst en gang i uken og man bør aldri lade telefon, nettbrett og bærbar PC over natten mens man sover. Disse apparatene har veldig mange skaffet seg såkalte kopi-ladere til, som ikke er originale fra produsent. Disse laderne er ikke like godt beskyttet og blir fort varme og kan også varme opp litiumbatteriet og sette fyr på enheten.

Sørg for skikkelig utstyr

Man kan aldri garantere seg helt 100 prosent mot elektriske brannfeller, men man kan ta sine forhåndsregler. Sørg for at du har skikkelig utstyr og hvitevarer som tåler ladinger over tid. Her kan det være lurt å legge inn litt ekstra kroner. Det kan nemlig spare liv. Sambla gir gode forutsetninger for kunne kjøpe inn kvalitet på elektriske artikler. Beste rådet må uansett være å ikke bruke ladere som ikke er originale fra produsent. Selv om de ikke er 100 prosent trygge de heller, så skal de være bygget etter forskrifter som sørger for at deres egne merkevarer tåler mer. Og husk på å sjekke at stikkontakter er dratt ut fra kontakten når du drar på ferie.