En elbil på lading.

Hver fjerde bil er elbil!

Visste du at hver fjerde bil er elbil? Det må være en gladnyhet for den miljøbevisste! Vi lever i dag i en teknologisk verden, og det dukker stadig opp nye løsninger. Øyvind Lunde har en smart løsning for å gi brukte elbilbatterier et helt nytt liv. Strømmen kommer fra solcellepanelet på energibua, bilene lades opp i hans egen hytte. Solenergien må lagres, siden sola kommer og går. Derfor gir han gamle batterier nytt liv. Batteriene er opptil 18 år gamle, men er fortsatt like brukbare. Det koblet med hele 220 volt til hytta.

En hvit audi.

Det anbefales å ikke sette opp et lignende anlegg selv, uten tilstrekkelig med kunnskap innen feltet. Fortvil ikke, det er mulig å finne erfarne bedrifter som bygger opp slike anlegg som for eksempel Alternativ energi i Grimstad. Bedriften har levert med opptil 40 anlegg, med flere gode tilbakemeldinger fra kundene. Prognosene fra Norsk Elbilforening viser at antall brukere av brukte elbilbatterier vil øke fremover, som følge av en stadig økt salg av elbiler. Ikke bare er det nyttig om man drar på en lang hyttetur, men det er også en stor miljøgevinst med store muligheter for gjenbruk. En elbil har god plass for dine barnevarer, sjekk derfor ut for noen stilige klær for en stilig bilferie.

Lunde selv har en selvforsynt hytte med strøm til alle mulige formål, utenom oppvarming. For sitt bolighus har han egne planer med å bygge et tilsvarende anlegg sammen med en arkitekt, til å tilpasse anlegget for bolighusets planløsning. Det vil i løpet av neste år bli påbygging ettersom rammegodkjenningen er i boks. Da regner Lunde med at han blir en plusskunde, noe som betyr at han kommer til å produsere mer enn hva han selv kommer til å bruke i løpet av året. Bli med på trenden for gjenbruk av brukte elbilbatterier!

Tesla merket i rødt.

Lunde er bare en av flere bedrifter som bruker gamle elbilbatterier til gjenbruk med solenergi. Andelen av brukte batterier vil blant annet øke i årene fremover. Det beste med brukte elbilbatterier er at de kan vare mange år på hytta, siden de har mer enn nok kapasitet tilgjengelig. Så neste gang du drar på hytte, kan du vurdere alternativet med en bedrift som tilbyr tilsvarende anlegg!