Teknologien gjør oss effektive

Du som lever nå lever i verdenshistoriens mest spennende tid. Teknologi omkranser oss på alle kanter og gjør oss i stand til å gjøre ting vi aldri kunne drømt om for tiår siden. Vi kan skrive til, snakke til og se mennesker på andre siden av planeten. Vi kan chatte med kundebehandlere egentlig ikke er mennesker, men kunstig intelligens. Vi kan bestille mat ved å snakke til en mikrofon på kjøkkenbenken. På en skjerm i bilen kan vi se hvor vi er på kartet, hvordan trafikken ser ut og hva som er raskeste rute til kontoret eller sommerhuset i Spania.

Roboter, intelligens og spådommer

Samlet utgjør de store teknologiske fremskrittene en enorm økning i effektivitet for oss – ofte mer enn vi selv tenker over. De grunnleggende tingene har blitt en del av hverdagen for de fleste. Vi sender e-post fremfor brev, har kalendere som automatisk minner oss på ting og regneark som gjør avanserte kalkuleringer med lynets hastighet. Ny teknologi vil forandre livene våre i tiårene fremover. Mye ser vi allerede: selvkjørende biler er allerede på markedet, og derfor må nye lover og regler vedtas Kunstig intelligens er fortsatt på et nivå hvor teknologien er regelbundet, men i løpet av vår egen generasjon er det sannsynlig at en generell intelligens som langt overgår vår egen vil bli en realitet. Både fritid og arbeidshverdag vil effektiviseres og endres til det ugjenkjennelige.

Apper forandret livene våre

Noen typer teknologi sniker seg inn i hverdagen og revolusjonerer den nesten uten at vi tenker over det. Har du reflektert over hvordan mobil-appene som gjorde sitt inntog for ti år siden har forandret din hverdag? Alt fra kommunikasjon, sosiale medier og underholdning, til kart, treningsdagbok og flybilletter finner vi på telefonen, like selvfølgelig som at penger ligger i banken. Visste du at appen kry gjør at du ikke engang trenger å besøke legen din? Gjennom den kan du møte legen din live over video? Fortsatt vil appene fortsette å effektivisere hverdagen. Etter hvert vil teknologien ikke lenger være å finne i en liten gjenstand i hånden vår, men på ukjente måter integreres enda mer i vårt hverdagsliv.